Letenky do Londýna – směr Heathrow, Luton, Gatwick a Stansted

Sponzorované odkazy:

Letenky do Londýna – směr Heathrow, Luton, Gatwick a Stansted

Do Londýna míří velká část letadel letících z České republiky. A to rovnou na čtyři londýnská letiště Heathrow, Luton, Gatwick a Stansted.

Nabídka letenek do Londýna

Londýn je asi jedním z nejčastějších cílů letadel mířících z České republiky do světa. Londýn však není pouze cílovou, ale také transitní destinací. Mnoho cestujících totiž díky přestupu v Londýně ušetří nemalé peníze při cestě jinam. Letecké společnosti poptávku po letenkách do Londýna moc dobře znají a cestující tak má široké možnosti výběru.

Tento trh v současné době obsazují zejména nízkonákladové letecké společnosti. Klasické aerolinky, jako je třeba ČSA, své lety do Londýna stáhly.

Čtveřice letišť

Londýn je výborně dostupný díky hned čtyřem letištím. Jimi jsou Heathrow, Luton, Gatwick a Stansted. V blízkosti jsou ještě další letiště, neexistují však přímá spojení s Českou republikou. Pokud do Londýna cestujete poprvé, rozhodně se při koupi letenek vyplatí mít základní informace o letištích. Leží mimo samotný Londýn, je tedy třeba vědět, jak se dostanete do vašeho cíle.

Heathrow

Londýnské letiště Heathrow je jediné letiště, kam se nedostaneme s nízkonákladovými aerolinkami. Jedinou společností, která tam létá, je British Airways. Denně nabízí několik letů, některé z nich jsou však realizovány leteckou společností Qantas Airways. Ekonomická třída však nabízí možnost, jak cestovat relativně výhodně, zpáteční letenka včetně veškerých poplatků může přijít třeba na 5500 korun.

Gatwick

Jedinou aerolinkami, které míří na letiště London Gatwick, je nízkonákladová společnost easyJet. Létá denně, od pátku do pondělí nabízí hned dva lety každý den.

Stansted

Z pražské Ruzyně se na letiště London Stansted dostaneme díky linkám easyJet denně. O nedělích a pondělcích máme na výběr hned ze dvou letů. Pokud chceme letět z Brna, můžeme si zakoupit letenky u společnosti Ryanair. Až na výjimky létá Ryanair tuto trasu denně.

Luton

Do londýnského Lutonu létá přímo WizzAir, a to hned ze dvou letišť – z Prahy i z Brna. Z brněnského letiště se vypravuje letadlo třikrát týdně. Z Prahy pak můžeme letět každý den, v pátek a v neděli je spoj posílen o další letadlo.

Další možnosti, jak letět do Londýna

Možností, jak se dostat do Londýna je více, ty další však již počítají s přestupem. Některé společnosti nám zajistí kompletní let, byť s přestupem jako jeden jediný let.

Nejlevnější letenky do Londýna nabízí www.pelikan.cz

Článek Letenky do Londýna – směr Heathrow, Luton, Gatwick a Stansted byl publikován 1. prosince 2010 v 13.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Pavla Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (14).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...