Levné letenky do USA – kam na ně?

Tagy:  USA, Spojené státy americké, Amerika, levné letenky, New York

Sponzorované odkazy:

Levné letenky do USA – kam na ně?

Spojené státy americké, dříve velký, téměř nesplnitelný sen mnoha cestovatelů, dnes poměrně dostupná realita. Díky laciným letenkám se tak za oceán dostane prakticky každý, kdo po návštěvě této světové velmoci zatouží. Lákavé nabídky tak přivítají jak vášniví cestovatelé, tak lidé vydávající se za prací či studiem.

Rozdíl mezi lokalitami

Často se při nákupu letenek setkáme s výraznými rozdíly mezi jednotlivými destinacemi. Levnější jsou pochopitelně letenky do měst ležících na východním pobřeží Spojených států. New York nebo třeba Philadelphia jsou možnými cíli.

Levnější i dražší letiště

Tak jako se v Evropě stalo zvykem, i americká města jsou často vybavena hned několika letišti. Některá mohou nabídnout výrazně zajímavější spoje, přitom doprava z letišť do cílové lokality nemusí být tak nákladná. Vždy je dobré dobře se informovat a ušetřit peníze a případné pozdější komplikace.

Přímé vs. nepřímé lety do USA

Z pražské Ruzyně létá do zámoří hled několik společností. Do USA se tak můžeme vydat třeba s ČSA či Delta Airlines. Nabídka však není zdaleka tak široká, pocítíme to nejen na výběru možných termínů odletů, ale také na nabídce destinací či na cenách. Přímým letem se dostaneme na americkou půdu asi za 9 hodin. Pokud se potřebujete dostat jinam a máte obavy z přestupů, můžete zvolit některou ze společností, které nabízejí lety s mezipřistáním. Rozhodně je to výhodnější pro méně zkušené cestovatele.

Další možností je využití služeb několika dopravců. Pro náš let do Spojených států je si tak můžeme vybrat třeba některé německé či britské letiště, oblíbený je také Brusel.

Vyhledávání letenky

K vyhledávání letenek do USA dobře poslouží různé internetové vyhledávače letenek umožňující jejich okamžité zakoupení. Tradičními prodejci jsou Invia, Letuška), Pelikán nebo třeba Královna. Díky jejich partnerství s leteckými společnostmi je tak často jejich cena mnohem zajímavější než při přímém nákupu letenek.

Cestování po Státech

Řada návštěvníků Spojených států nezůstává na jednom místě a vydává se napříč Amerikou. Její obyvatelé jsou zvyklí cestovat na velké vzdálenosti a využívání letecké dopravy na přemísťování se mezi městy není ničím neobvyklým. Volit zde můžeme některé z místních nízkonákladových leteckých společností, jako jsou například aerolinky Jet Blue, Sun Country Airlines či USA 3000 Airlines. Každá ze společností nabízí pouze určité linky, proto bude pravděpodobně třeba více hledat.

Nejlevnější letenky do USA nabízí www.pelikan.cz

Článek Levné letenky do USA – kam na ně? byl publikován 25. prosince 2010 v 00.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Pavla Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...